Ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό με περιορισμό ρεύματος

Ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό / Πλακέτα
4.33333 5 3 Product


Το παρακάτω κύκλωμα είναι ένα κλασσικό τροφοδοτικό που βασίζεται στο σταθεροποιητή τάσης L200. Το L200 είναι ένας γραμμικός σταθεροποιητής τάσης που μπορεί να παρέχει ρεύμα έως και 2A στην περιοχή τάσεων από 3 έως 20V. Το L200 επίσης, υποστηρίζει και λειτουργία ρυθμιζόμενου περιορισμού του ρεύματος. Η τιμή του ρεύματος του περιοριστή ρυθμίζεται από την R3 ενώ η τάση τροφοδοσίας από το ποτενσιόμετρο R2. Ο περιοριστής ρεύματος είναι χρήσιμος σε αρκετές περιπτώσεις για να αποτρέπει τη ροή ρεύματος πέραν μίας προκαθορισμένης τιμής. Παρέχει προστασία από βραχυκύκλωμα και υπερφόρτιση.

Κύκλωμα ρυθμιζόμενου τροφοδοτικού

Η τάση εξόδου (Vout) μπορεί να υπολογιστεί από τη σχέση Vout=2.77(1 + R2/R4). Πάντως, αν θέλετε να αποφύγετε τους υπολογισμούς, καλύτερα να ενσωματώσετε ένα βολτόμετρο στην κατασκευή και να παρατηρείτε και να ρυθμίζετε την τάση σε πραγματικό χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τάση εξόδου και τη λειτουργία του περιοριστή ρεύματος είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το φυλλάδιο πληροφοριών του L200.

Η κατασκευή μπορεί να συναρμολογηθεί εύκολα στο τυπωμένο κύκλωμα που σας παρέχουμε εδώ. Στην είσοδο P1 πρέπει να συνδεθεί ένας μετασχηματιστής που θα είναι ικανός να παρέχει ρεύμα περίπου 3A. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μία μεγάλη ψύκτρα για το L200.

Κατασκευή τυπωμένου: A.G


Συνημμένα

Το τυπωμένο κύκλωμα του τροφοδοτικού

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Χωρίς ψήφο ακόμα
2015-01-21 18:19
Πως θα ξερω την τιμη του ρευματος που θα περιορισω?και δευτερον πως θα μπορεσω να το κανω απο 0-30 βολτ? με μεγιστο ρευμα 2Α?
ωραια παντως σαν κατασκευη.
Βαθμολογία:

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
E-mail: