Πομπός FM σημάτων Morse

Πομπός σημάτων Morse
2 5 3 Product


Ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδευτεί κάποιος στον κώδικα Morse, είναι η χρήση του κώδικα "στον αέρα". Με το μικρό πομπό που σας παρουσιάζουμε εδώ, θα μπορείτε να εκπέμπετε σήματα Morse στα FM. Η εμβέλεια του πομπού είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα και η λήψη μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε δέκτη FM. Με δύο ή περισσότερους δέκτες και πομπούς θα μπορείτε να ασκηθείτε στην αποστολή και λήψη σημάτων Morse μαζί με άλλους χειριστές.

Το κύκλωμα είναι αρκετά απλό. Περιέχει ένα ταλαντωτή υψηλής συχνότητας που διαμορφώνεται κατά FM από έναν δεύτερο ταλαντωτή ακουστικής συχνότητας. Η τάση τροφοδοσίας ελέγχεται από ένα μπουτόν (χειριστήριο Morse). Το μπουτόν ανοίγει - κλείνει ταυτόχρονα, τόσο τον ταλαντωτή ακουστικής συχνότητας όσο και το φέρον. Φυσικά, μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε το φέρον να παραμένει πάντα ανοικτό.

H συχνότητα του πομπού μπορεί να ρυθμιστεί στην περιοχή 80-110MHz. O τύπος διαμόρφωσης είναι WFM. Το ποσοστό της διαμόρφωσης μπορεί να ρυθμιστεί από ένα μικρό ποτενσιόμετρο (τρίμερ). Ο παραγόμενος ακουστικός τόνος έχει συχνότητα γύρω στα 800Hz.    

Κατακευαστής: A.G

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το σχηματικό και το τυπωμένο κύκλωμα.

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.
Βαθμολογία:

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
E-mail: