Θάλαμος Υπεριώδους Έκθεσης

Θάλαμος Έκθεσης Υπεριώδους
Θάλαμος Έκθεσης ΥπεριώδουςΘάλαμος Έκθεσης UVΠίνακας ελέγχου του Θαλάμου Έκθεσης
4.42857 5 7 ProductΜε αυτό το θάλαμο υπεριώδους έκθεσης θα μπορείτε να κατασκευάζετε τα δικά σας τυπωμένα κυκλώματα (PCBs).

Όλοι όσοι ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές κατασκευές γνωρίζουν ότι η επιτυχία μιας κατασκευής εξαρτάται κυρίως από το τυπωμένο κύκλωμα. Αρκετοί ερασιτέχνες επιχειρούν τα τυπώσουν τα δικά τους PCB χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους που όμως δεν παρέχουν αξιοπιστία, ακρίβεια ή επαναληψιμότητα. Η φωτολιθογραφία απεναντίας είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται βιομηχανικά, για την μαζική κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων υψηλής ποιότητας, με απόλυτη ακρίβεια. Ο θάλαμος έκθεσης που σας προτείνουμε εδώ, θα σας επιτρέψει να αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια το σχέδιο οποιουδήποτε τυπωμένου κυκλώματος σε χαλκό και να κατασκευάζεται τις δικές σας πλακέτες, με τη μέθοδο της φωτολιθογραφίας.

Το πρώτο βήμα κατασκευής PCB με τη μέθοδο της φωτολιθογραφίας, περιλαμβάνει τη διαδικασία της μεταφοράς του επιθυμητού σχεδίου από διαφάνειες, στην επιφάνεια ή στις επιφάνειες μιας πλακέτας που είναι επικαλυμμένη με ένα στρώμα χαλκού σε κάθε της όψη και με ένα λεπτό φωτοευαίσθητο υμένιο. Τέτοιες πλακέτες υπάρχουν σε αφθονία διαθέσιμες στην αγορά και θα τις βρείτε σε καταστήματα εμπορίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Ονομάζονται φωτοευαίσθητες πλακέτες και είναι διαθέσιμες με χαλκό στη μία ή και στις δύο όψεις και σε διάφορα μεγέθη.

Η αποτύπωση των φιλμ (διαφανειών) στην επιφάνεια του χαλκού γίνεται με φωτογράφιση. Η φωτογράφιση στο χαλκό γίνεται με έκθεση σε υπεριώδες φως (UV), εντός μίας συσκευής που ονομάζεται θάλαμος έκθεσης υπεριώδους (UV).

Η συσκευή που σας προτείνουμε εδώ είναι ένας επαγγελματικός θάλαμος έκθεσης υπεριώδους που σας δίνει  τη δυνατότητα να τυπώνεται πλακέτες σε ότι μέγεθος επιθυμείτε έως και 35x65 εκατοστά. Η συσκευή μπορεί να εκτυπώσει σχέδια από διαφάνειες σε μία ή και σε δύο επιφάνειες ταυτόχρονα μιας τυπικής φωτοευαίσθητης πλακέτας. Η αποτύπωση των σχεδίων στο χαλκό γίνεται με έκθεση σε υπεριώδες φως και η διαδικασία της αποτύπωσης (φωτογράφιση) διαρκεί περίπου 160 δευτερόλεπτα.

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση σε θετικά φωτοευαίσθητη επιφάνεια, δηλαδή οι περιοχές της πλακέτας που θα φωτιστούν είναι αυτές που μπορούν να προσβληθούν από οξύ. Τα φιλμ (διαφάνειες) που πρόκειται να αποτυπωθούν στην πλακέτα θα πρέπει να έχουν αδιαφανείς (μαύρες) γραμμές (σε θέσεις που αντιστοιχούν σε αγώγιμες γραμμές του τυπωμένου κυκλώματος), τυπωμένες σε διάφανη επιφάνεια (διαφάνεια). Οι περιοχές της φωτοευαίσθητης πλακέτας που θα φωτισθούν είναι οι περιοχές που τελικώς μπορούν να αφαιρεθούν με οξείδωση εντός ενός όξινου λουτρού.

Χρησιμοποιώντας το θάλαμο έκθεσης που σας προτείνουμε θα μπορείτε να παράγετε τυπωμένα κυκλώματα με ακρίβεια που αγγίζει τα 0.1 χιλιοστά. Για να κατασκευάσετε τη συσκευή θα χρειαστείτε:

Τα σχέδια, ξυλεία (κόντρα-πλακέ), βίδες, μεντεσέδες, μηχανισμό συρταριού, λάμπες υπεριώδους, διακόπτες, καλώδιο και ένα χρονοδιακόπτη.

Προδιαγραφές Θαλάμου Υπεριώδους Έκθεσης
Δυνατότητα Έκθεσης Στην άνω, στην κάτω ή και στις δύο όψεις μιας πλακέτας ταυτόχρονα
Περιοχή Έκθεσης 35 x 65 cm
Ενσωματωμένος  χρονοδιακόπτης με ενδείκτες LED Ρυθμιζόμενος από 0 έως 999 sec

 Κατασκευαστής: A.G


Συνημμένα

Σχέδια του Θαλάμου Έκθεσης Υπεριώδους

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.
Βαθμολογία:

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
E-mail: