Χρονοδιακόπτης 0-999 sec

Χρονοδιακόπτης 0-999 sec
3 5 7 Product


Ο χρονοδιακόπτης που παρουσιάζουμε εδώ σχεδιάστηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στο θάλαμο υπεριώδους έκθεσης. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή όπου απαιτείται η ενεργοποίηση μιας συσκευής και η αυτόματη διακοπή της λειτουργίας της μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα (στα όρια από 0 έως 999 δευτερόλεπτα). Ο χρονοδιακόπτης διαθέτει δύο ενδεικτικά LED, ένα πλήκτρο, ένα ποτενσιόμετρο καθώς και οθόνη LED 3ων ψηφίων. Ο χρήστης επιλέγει τον επιθυμητό χρόνο λειτουργίας μέσω του ποτενσιομέτρου και ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιεί έναν ηλεκτρονόμο (ρελέ) με το πάτημα ενός πλήκτρου (πλήκτρο έναρξης-παύσης). Αυτομάτως, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στην οθόνη έως την τιμή 0. Τη στιγμή που η αντίστροφη μέτρηση καταλήγει στο 0 (μηδέν), ο ηλεκτρονόμος απενεργοποιείται. Ο χρήστης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να "παγώσει" την αντίστροφη μέτρηση και να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρονόμο χειροκίνητα μέσω του πλήκτρου έναρξης-παύσης. Μπορεί επίσης να ακυρώσει τη μέτρηση και να εισάγει νέο χρόνο από το ποτενσιόμετρο. 

Στην πλακέτα υπάρχει επίσης και μία υποδοχή για διακόπτη ασφαλείας. Ένας διακόπτης ασφαλείας μπορεί να απενεργοποιήσει το χρονοδιακόπτη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για λόγους ασφαλείας. Για παράδειγμα, στο θάλαμο υπεριώδους έκθεσης χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη ασφαλείας έτσι ώστε ο χρονοδιακόπτης να απενεργοποιεί αυτόματα τις λυχνίες, αν κατά λάθος ανοίξει η θύρα του θαλάμου, προκειμένου να μην εκτεθεί ο χρήστης σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Κατασκευαστής: A.G

Χαρακτηριστικά του χρονοδιακόπτη:

  • Οθόνη LED αντίστροφης μέτρησης, 3ων ψηφίων.
  • Πλήκτρο έναρξης/ παύσης
  • Ποτενσιόμετρο ρύθμισης χρόνου-On
  • LED ένδειξης "On"
  • LED ένδειξης "Off"
  • Ηλεκτρονόμος SPDT / 1A-250V
  • 1 ψηφιακή θύρα εισόδου που μπορεί προαιρετικά να συνδεθεί σε διακόπτη ασφαλείας. Αυτή η είσοδος ενεργοποιεί τη λειτουργία αυτόματης παύσης για λόγους ασφαλείας. 

Τεχνικές πληροφορίες:

Τάση τροφοδοσίας: 9-15V
Κατανάλωση ρεύματος: 100mA


Συνημμένα

Ηλεκτρονικό σχηματικό του χρονοδιακόπτη
Κώδικας μηχανής (αρχείο hex) για τον προγραμματισμό του μικροελεγκτή
Πληροφορίες τυπωμένου κυκλώματος και (ή) πηγαίος κώδικας σε C (πρόσβαση κατόπιν πληρωμής / εξαιρούνται χρήστες ειδικών κατηγοριών).

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.
Βαθμολογία:

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
E-mail: