Μίνι τροφοδοτικό 3.3V

Μίνι τροφοδοτικό 3.3V
5 5 1 Product


 Μίνι τροφοδοτικό 3.3V

Το παραπάνω κύκλωμα είναι ένα μίνι παλμο-τροφοδοτικό 3.3V. Αυτό το μικρό παλμο-τροφοδοτικό μπορεί να παρέχει σταθερή τάση τροφοδοσίας 3.3V και συνεχές ρεύμα έως 1Α. H κατασκευή βασίζεται στο ολοκληρωμένο LM2575N-3.3 που είναι ένας παλμικός σταθεροποιητής υποβιβασμού με πολύ μικρότερες απώλειες σε σχέση με κλασσικούς γραμμικούς σταθεροποιητές. Πρόκειται για ένα απλό κύκλωμα με ελάχιστο πλήθος εξαρτημάτων.

Το μίνι τροφοδοτικό 3.3V πλεονεκτεί έναντι αντίστοιχων γραμμικών (linear) τροφοδοτικών ως προς το μικρό του μέγεθος και τις ελάχιστες θερμικές απώλειες που παρουσιάζει. Το LM2575 δε ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου, ακόμη και όταν λειτουργεί με μέγιστο φορτίο. Αν κολλήσετε τον σταθεροποιητή πάνω σε μια λωρίδα χαλκού του τυπωμένου κυκλώματος, ενδεχομένως να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ψύκτρα διότι οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες.  

Στην είσοδο του τροφοδοτικού θα πρέπει να εφαρμόσετε τάση τροφοδοσίας 6-20V DC. Η τάση εισόδου μπορεί να εφαρμοστεί με οποιαδήποτε πολικότητα, λόγω της ύπαρξης της γέφυρας διόδων.  Μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη και AC στην είσοδο, κατευθείαν από έναν μετασχηματιστή, αλλά τότε θα πρέπει να αυξήσετε την τιμή του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή που είναι συνδεδεμένος στην έξοδο της γέφυρας ανόρθωσης σε περίπου 1000μF.

 

Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.
Βαθμολογία:

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Όνομα χρήστη:
E-mail: